Katastrofi!!! Mitalitavoite ei näytä täyttyvän!!! Mikä fiasko!!!

Urheilu on jännä asia ja sen merkitys korostuu kansoilla sodittomina jaksoina – toisin sanoen silloin, kun ei ole mitään oikeasti oleellista jännitettävää.
Tottahan toki se on hienoa, jos kotikaupungin jääkiekkojoukkueella kulkee tai suomalaisurheilija rohmuaa mitalipöytää puhtaaksi kansainvälisissä kahinoissa. Markkina-arvoakin urheilumenestyksellä luonnollisesti on, varsinkin seudullisesti. Menestyksen puutteen ei sitä vastoin pitäisi aiheuttaa unettomia öitä yhtään kenellekään, paitsi mahdollisesti itselleen urheilijalle valmentajineen.

Pari sanaa etymologiasta, kansanomaisemmin sananselitysopista. On perusteellisen väärin käyttää sanaa katastrofi esim. heikosta olympiamenestyksestä. Maanjäristys Haitilla oli katastrofi. Jätevesi Nokian vesijohtoverkostossa oli katastrofi. Timo T.A. Mikkonen on katastrofi. Happosen liian suuri hyppypuku tai Kuitusen monojen unohtaminen Sarasvuon kanssa muhinointiin keskittyessä, ovat sitä vastoin vain hullunkurisia sattumuksia. Kaiken kaikkiaankin sukset jalassa lennetty metrimäärä tai kumimotikan sijoittaminen metallikehikkoon jäällä, ovat jokseenkin yhdentekeviä asioita oikeastaan kenenkään kannalta. Hauskaa viihdettä – ei kansantaloutta tai mitään muutakaan mihinkään suuntaan ohjaavia tekijöitä. Eikö ole ristiriitaista, että olemme kiinnostuneempia Virpi Kuitusen hiihtomonojen sijainnista, kuin vaikkapa paperiteollisuuden alasajamisesta kauniissa kotimaassamme?

Pelaan kaukalopalloa legendaarisen IKY:n riveissä. Poppoomme kaudenpäättäjäiset sattuivat taannoin samalla illalle, kuin HPK:n viimeisimmän mestaruuden sinetöityminen. Trilleriä Porista katsottiin tykillä ja Punaportin saunatilat olivat revetä, kun homma alkoi olemaan nipussa. Meno äityi niin villiksi, että nykyisin veskarina pelaavan Teron pääkin jäi vessanoven väliin ilonpidon mentyä holtittomaksi. Hetki oli hieno, ei siinä mitään. Sitten tunnistin itsessäni jotenkin perin epämiehisen piirteen: Eihän Kerhon mestaruus tuntunutkaan oikein miltään. En minä ollut tehnyt mitään sen eteen. Sitten tein kaikkein perusteellisimman pelivirheen: Menin kuvailemaan latteata tunnetilaani ilosta itkevälle miesjoukolle. Tämän kokemuksen perusteella voin sanoa, ettei juuri silloin ollut otollisin hetki näkökulmien tarjoilulle. En siinä sentään selkääni saanut, mutta mulkvistin maineeni syveni entisestään.

Menen joka tapauksessa aamulla katsomaan Suomen ja Ruotsin välistä lätkäpeliä isolla porukalla, isolta valkokankaalta. Tulen nauttimaan täysin siemauksin länsinaapurimme urheilullisesta häpäisemisestä. Synkkää asiassa on se, että heitä ei pahemmin hetkauta, jos nyt sattuu jääkiekossa tulemaan välillä takkiin.

Kommentti artikkeliin “Katastrofi!!! Mitalitavoite ei näytä täyttyvän!!! Mikä fiasko!!!”
 1. avatar Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys!
  Laskeskelin miten mittava määrä pomoja pyörii tuolla olympialaisissa.
  Yhdeksän kerroksen väkeä ennen varsinaista suorittavaa porukkaa.
  Ainoan mitalistimme viitekehys on keveä.
  Studiossa Mietaan Juha lasketteli suoraa puhetta asenteista tänä päivänä herkkähipiäisten valmentajien ja valmennettavien asenteista, vähä niinkuin haukoitellen lähdetään kierrokselle.
  Pitäisiköhän unohtaa perinteiset ja mäkimiesten pukuongelmat.
  Kyllä maar mää odotan edelleen Jalosen Leijonien karjaisua..
  Riitta

Jätä kommentti

css.php